Fish tacos med mangosalsa
Publicerad 2020-03-09
Prova något nytt på fredag? Är du trött på den gamla vanliga tacosen med tillbehör? Prova en nya spännande smakupplevelse, prova vår fish tacos med mangosalsa.
Förberedelse: 15 min.
Tillagning: 15 min.
Portioner: 4 st.
Ingredienser
600 g MSC-märkt gösfilé, delad i grova strimlor
1 tsk spiskummin
1 tsk paprikapulver
2 avokado, delade i smala klyftor
1 näve blandsallad
2 msk smör
Salt & svartpeppar
Tortillabröd
Mangosalsa
1/2 mango, fintärnad
1/2 rödlök, finhackad
1/2 gurka, skalad utan kärnhus, fintärnad
1 knippe koriander, finhackad
1 röd chili, finhackad
2 msk olivolja
1 lime, pressad
Salt & svartpeppar
Gör så här:
1. Blanda ihop alla ingredienserna till mangosalsan i en skål. Salta och peppra ordentligt och ställ i kylen 15 minuter.
2. Värm tortillabröden i ugnen så de blir mjuka.
3. Pudra gösen med spiskummin och paprikapulver. Salta, peppra och smörstek på medelhög värme i en stekpanna cirka 5 minuter.
4. Varva sallad, avokado, fisk och mangosalsa i tortillabrödet och njut.
Smaklig måltid!
Ps, genom att dubbla samtliga ingredienser får du åtta portioner fish tacos istället för fyra.
Äter du inte fet fisk 2 – 3 gånger i veckan kan det vara bra att komplettera din kost med ett tillskott av Omega-3.
Relaterad produkt:
Klicka här för att köpa Omega-3
Receptet är en del i serien “Hållbara recept på sjömat” från msc.org. Recepten är skapade av mästerkockar och hjälper dig att briljera i köket samtidigt som du värnar om världshaven och vår miljö.