MSC-märkt Fish & Chips med remouladsås
Publicerad 2020-03-09

Vi bjuder på ett av våra favoritrecept från England på Fish & Chips med remouladsås. Njut av det bästa Storbritannien har att erbjuda och varför inte linda in det i tidningspapper som man gör i London.
Förberedelse: 30 min.
Tillagning: 30 min.
Portioner: 4 st.
Ingredienser
600 g MSC-märkt torskfilé, skuren i 5 cm bitar
8 potatisar, kokta och klyftade
2 tsk paprikapulver
1 knippe dill, finhackad
2 msk olivolja
1 liter olja till fritering
Salt & svartpeppar
Frityrsmet
350 g vetemjöl
3 tsk bakpulver
1 msk paprikapulver
1 msk lökpulver
1/2 liter iskall öl
Remouladsås
1 dl gräddfil
1 dl majonäs
1 msk bostongurka
1 msk citronsaft
Salt & svartpeppar
Gör så här:
1. Börja med frityrsmeten genom att blanda ihop alla ingredienser. Låt stå och svälla i 20 minuter.
2. Blanda remouladsåsen i en skål och ställ i kylen tills det är dags för servering
Sätt ugnen på 200 grader. Pudra den kokta potatisen med paprikapulver, salta och droppa över lite olja. Grilla i ugnen tills potatisen är gyllenbrun och knaprig
3. Hetta upp oljan i en kastrull eller fritös till 180 grader. Salta och peppra fisken ordentligt, vänd i vetemjöl. Fritera.
4. Servera fisk och potatis i tidnings- strutar. Toppa med remouladsås och lite färsk dill.
Vi önskar dig en smaklig måltid!
Ps, vill du laga Fish & Chips till fler än fyra personer kan du lätt använda dubbelt så mycket av ingredienserna för att laga åtta portioner.
Äter du inte fet fisk 2 – 3 gånger i veckan kan det vara bra att komplettera din kost med ett tillskott av Omega-3.
Relaterad produkt:
Klicka här för att köpa Omega-3
Receptet är en del i serien “Hållbara recept på sjömat” från msc.org. Recepten är skapade av mästerkockar och hjälper dig att briljera i köket samtidigt som du värnar om världshaven och vår miljö.