Omega 3 Bäst i test

Publicerad 2019-01-15

omega3

Omega 3 bäst i test 2020 - Bästa för dig

Att köpa Omega3 bäst i test kan kännas svårt, det finns olika märken och aktörer på marknaden. Du ska givetvis vara kräsen och se till att det är en seriös återförsäljare. En som är noga med inspektion gällande sina produkter och påvisar gedigen kvalité. Forskning visar att omega 3 kan förebygga sjukdomar hålla oss friska, få förhöjd livskvalité. Samt lindra besvär hos redan sjuka personer och på det viset komplettera vissa läkemedel. När du vill köpa Omega3 som är bäst i test så bör du kolla så att den är framtagen genom hållbart fiske. Det vill säga ha en MSC-certifiering samt att den är naturligt renad fiskolja. Detta garanterar vi och för oss är det en självklarhet att använda oss av ackrediterade laboratorier som säkerställer kvalitén.


Omega3 bäst i test finner du hos oss!

Vill du köpa omega 3 som är bäst i test och ordentligt kontrollerad samt högklassigt. Och att du vill handla genom ett företag som erbjuder dig Trygg e-handel? Då har du kommit helt rätt.


Vi på vitalplus erbjuder dig allt detta och vi tillhandahåller även prenumeration av våra tillskott till våra kunder. Prisbilden blir då förmånligare samt att du själv slipper tänka på när det är dags att fylla på när det har tagit slut. Vi ser till att du i god tid får din leverans hem i brevlådan och då behöver du aldrig riskera att du får slut och missar att ta din omega 3. Enkelt, smidigt och säkert säger våra 10 tusentals nöjda kunder som väljer att prenumerera på våra produkter.


Att köpa Omega3 som är bäst i test, då är ni på god väg om ni läser mer på vår hemsida www.vitalplus.se där finns mycket information samt hur du går till väga om du vill handla av oss. Om du har frågor och vill ha en mer personlig service så välkomnar vi dig att ringa oss på tfn: 0340-59 61 05 eller om du hellre vill maila oss så gör du det på kundservice@vitalplus.se.


Vi ser framemot din kontakt redan idag!


Bästa Omega 3

Minns du den gamla skräckpropagandan om fett? Den som sa att fett gjorde oss tjocka och sjuka, och skulle undvikas till varje pris? Det är minst sagt en sanning med modifikation. Faktum är att kroppen behöver fett – utan fett skulle den inte kunna fungera, och till slut skulle du bli sjuk. Men den behöver rätt sorts fett. Omega 3 är en fleromättad fettsyra, som har en rad viktiga funktioner för kroppen. Idag finns en uppsjö olika tillskott att välja bland, för den som vill komplettera sin vanliga diet med ett sådant. I det här inlägget går vi igenom vad som utmärker den Bästa Omega 3.


Men först vill vi berätta lite mer om omega 3 – vad det är och hur du kan se till att få i dig det.


Vad är egentligen omega 3?

Omega 3 hör till vad som kallas fleromättade fetter. De är så kallade essentiella fetter. Det betyder rätt och slätt att de är livsnödvändiga! Vissa fetter kan kroppen själv bilda, men detta gäller inte de essentiella. Därför behöver du få i dig dem utifrån – antingen via maten du äter, eller i form av ett kosttillskott.


Omega 3 har flera viktiga funktioner i kroppen. Några av dess huvudsakliga uppgifter är att hjälpa kroppen i sitt arbete med att bygga och reparera celler. Det hjälper även till med regleringen av blodtrycket, att se till att njurarna fungerar som de ska och det stärker ditt immunförsvar. Vidare har omega 3 inflammationshämmande egenskaper, samt att det minskar blodets levringsförmåga; det gör att det får en stor betydelse för att hindra uppkomsten av blodproppar.


Omega 3-brist kan ge upphov till en rad olika symptom – många av dem är diffusa och gör att orsaken lätt förväxlas med andra åkommor. Nedstämdhet och extrem trötthet hör till de vanligaste symptomen.


MAGNESIUM + D-VITAMIN

Den optimala kombinationen

Från 123.50 kr

MAGNESIUM

För dig som tränar och håller igång

Från 69.50 kr/mån

OMEGA-3 MSC

Sveriges mest sålda MSC-märkta Omega-3

Från 99 kr

D-VITAMIN

En riktig storsäljare och kundfavorit

Från 99 kr

VITALPLUSPAKET

Den optimala kombinationen

Från 149 kr

Var finns omega 3?

Omega 3 finns naturligt främst i fet fisk, som lax, makrill, sill och sardiner. För att en genomsnittlig vuxen person ska få i sig den rekommenderade dagliga dosen, behöver man äta fet fisk ca 2-3 gånger per vecka. Varje vecka, året runt.


Man kan även få i sig omega 3 från vegetabiliska källor som valnötter, rapsolja och linfrön. Dock är halten i dessa livsmedel så pass låg jämfört med halten i fet fisk, att det skulle bli svårt att komma i närheten av den rekommenderade dosen enbart genom dessa.


Om du hör till skaran som faktiskt ser till att få i dig fet fisk flera gånger i veckan, behöver du sannolikt inte oroa dig för att du har omega 3-brist. Men för många av oss andra, finns det faktiskt skäl att se över sitt intag. Det finns bland annat forskning som visar på sambandet mellan depression och omega 3-brist, så det finns all anledning att se till att få i sig tillräckligt.


Om jag inte gillar fisk då?

Vi vet att många tycker att det kan vara svårt att få i sig tillräckligt med fisk. Man tycker att det är svårt att tillaga, knepigt att variera, eller att det helt enkelt inte smakar så gott. Misströsta inte! Som vi nämnde inledningsvis finns idag ett stort antal kosttillskott på marknaden, som innehåller omega 3.


Det vanligaste är att tillskotten är baserade på fiskolja, men det finns även de som baseras på alger. Vidare finns de i flytande form, och som kapslar. Många tycker att det är behändigt med kapslar, då de sväljs hela och därför inte medför någon smak.


Omega 3 bäst i test

Vad är det då som gör en omega 3 bäst i test? När du ska välja ditt tillskott, finns det några saker vi vill tipsa dig om att vara uppmärksam på. Det ena är att halten av fettsyrorna EHA och DPA ska vara så höga som möjligt, då dessa fettsyror är särskilt hälsofrämjande för oss. EPA behövs bland annat för att hjälpa kroppens celler att kommunicera med varandra, och DHA behövs för hjärtmuskulaturen, hjärnan, kärlsystemet, nervsystemet och ögats synceller.


Vidare vill vi rekommendera att du väljer att tillskott som är MSC-märkt. Det innebär att fisken som har använts för att utvinna fiskoljan, är vildfångad, fiskad med hänsyn till miljön och ur livskraftiga bestånd. Vår miljö och våra hav är tungt belastade, och vi behöver alla dra vårt strå till stacken för att hjälpa till att vända utvecklingen. Genom att välja ett omega 3-tillskott med MSC-märkningen, hjälper du till att värna om haven och livet däri.


Slutligen, det som verkligen kan bidra till att ge en omega 3 bäst i test-stämpeln, är dess TOTOX-värde. TOTOX-värdet säger något om hur pass färsk oljan i ett omega 3-tillskott är, genom att mäta oxideringshalten. Enligt branschstandard får ett omega 3-tillskott ha ett TOTOX-värde på högst 26 – ju lägre värde, desto färskare olja.


Våra omega 3-kapslar har som högst ett TOTOX-värde på 5, men det vanligaste är att de ligger under 3. Detta gör dem till marknadsledande när det kommer till färskhet.


Vidare är våra kapslar MSC-märkta, och de tillverkas under samma förhållanden, och med samma stränga krav, som läkemedel. Varje produktion analyseras för att garantera bästa möjliga omega 3-kvalitet.