D vitamin Bäst i test

Publicerad 2019-01-15

dvitamin

D vitamin bäst i test 2020 - Bästa solskensvitaminet för dig

Vilket tillskott med d vitamin är egentligen bäst i test 2020? Det är en fråga som många ställer sig, eftersom det finns en hel kosttillskott med vitamin d på marknaden. Här reder vi ut det och hjälper dig att hitta ett d vitamintillskott av högsta kvalitet.


Det pratas alltmer om brist på d vitamin och dess negativa effekter på hälsan, och allt fler blir intresserade av att börja ta ett tillskott för att försäkra sig om ett tillräckligt högt intag. Troligen har också fler än vi tror låga nivåer. Några viktiga uppgifter som vitamin d har i kroppen är:


• Reglera kalkbalansen i vårt skelett och våra tänder

• Stärker immunförsvaret och motverkar sjukdomar

• Motverkar depression (låga nivåer av d vitamin har visat sig ha ett samband)


Du bör få i dig ditt rekommenderade intag (RDI), vilket varierar mellan olika grupper. Och du bör vara extra uppmärksam om du ingår i en riskgrupp för brist på d vitamin, som t ex äldre över 75 år, mörkhyade, vegetarianer och de som inte vistas i solen. Vissa grupper rekommenderas till och med att ta tillskott av d vitamin av livsmedelsverket. Men alla kosttillskott är inte lika bra, och det är detta vi kommer titta på här: vilket d vitamin är egentligen bäst i test 2020?


Bästa d vitamin källorna – solen och till viss del vår kost

Solen är den absolut största källan till d vitamin för oss människor, du hittar även d vitaminet i vissa livsmedel. Men det är oerhört svårt att få i sig rätt mängd för att vårt d vitamin behov ska fyllas. Så även med solljuset, dels kanske vi har svårt att vara utomhus på dagtid. Samt att vi har en lång period där vintermörkret ligger över oss. Så ett klokt beslut kan då vara att ta ett tillskott av d vitamin bäst i test så är du säker på att du tillgodoser just ditt behov.


Vi som bor i Norden blir ofta rekommenderade att ta extra tillskott av d vitamin. Då vi har ett långt halvår av vinter då vi inte alls får så mycket dagsljus som vi egentligen behöver. Även andra delar av världen har visat sig ha stor förekomst av d vitaminbrist, men på nordliga breddgrader är det ännu vanligare. Då kan d vitamin tillskott stötta upp så att vi undviker brist och förebygger sjukdomar samt stärker vårt immunförsvar.


Det kan vara svårt att veta vad det bästa d vitamin tillskottet är eller vilket som är bäst i test! Det är förstås väldigt viktigt att vända sig till ett seriöst företag som endast säljer tillskott av högsta kvalité och noggrant kontrollerat. Vi på Vitalplus står givetvis för detta och vi strävar efter att våra kunder ska kunna lita på att produkten är optimal i sitt syfte.


Hur bildas då d vitamin hos oss? På ett enkelt sätt kan man beskriva det så att d vitamin bildas när solen lyser på oss. Att tillgodogöra sig d vitamin genom kosten är ytterst liten. Även barn kan få d vitaminbrist, särskilt nu när det mestadels är inomhusaktiviteter som gäller till exempel surfplattor, mobiler och spelandet framför tv och dator.


MAGNESIUM + D-VITAMIN

Den optimala kombinationen

Från 123.50 kr

MAGNESIUM

För dig som tränar och håller igång

Från 69.50 kr/mån

OMEGA-3 MSC

Sveriges mest sålda MSC-märkta Omega-3

Från 99 kr

D-VITAMIN

En riktig storsäljare och kundfavorit

Från 99 kr

VITALPLUSPAKET

Den optimala kombinationen

Från 149 kr

Bäst i test? Bör du jämföra själv?

På nätet kan du hitta många jämförelser av d vitamintillskott. Men kriterierna för vad som faktiskt är bäst i test skiljer sig åt, och dessutom är vi alla olika – vilket gör att ett kosttillskott inte passar alla perfekt. Guiderna kan vara en fingervisning, men jämförelserna görs bäst på egen hand. Nedan går vi igenom vad du bör titta på.


Bäst d vitamin – hur ska du tänka?

D vitamintillskott? Titta på:


Mängd (inte för mycket eller för lite)

• Källa

• Företaget och varumärkets status

• Oberoende kvalitetsmärkningar


Men hur hittar du det bästa tillskottet med d vitamin? Jo, det är faktiskt inte så lätt som det låter. Eftersom det finns mängder av produkter på marknaden är att det lätt att tro att många av dem är lika, men så är inte fallet. Dels kan mängden d vitamin variera, dels kan dess källa och kvalitet skilja sig åt.


Och detta kan faktiskt göra stor skillnad, eftersom vissa typer av d vitamin inte kan tas upp av kroppen på samma sätt. Risken är att du köper ett kosttillskott som faktiskt inte bidrar till högre nivåer av vitamin d.


Sen vill du ju så klart att det som står på förpackningen stämmer, t ex att mängden d vitamin i tillskottet faktiskt matchar den mängd det innehåller. Det kan låta otroligt, men vissa tillskott har visat sig innehålla både för lite och för mycket vitamin d. Eftersom överdosering kan vara farligt är det inte bra om tillskottet överskriver rekommenderade mängder. Lagom är det bästa, och då behöver det finnas kvalitetskontroller som ser till att det angivna innehållet stämmer.


Detta är en god orsak till att köpa kosttillskott av etablerade företag med oberoende kvalitetsmärkningar och en övervakad tillverkningsprocess. För att försäkra oss om detta låter vi certifierade läkemedelsbolag tillverka våra kosttillskott, så att de får samma kvalitetskontroll som läkemedlen. Då vet du att det som står på förpackningen garanterat stämmer!


När du söker d vitamin bäst i test!

När du vänder dig till oss på Vitalplus så kan du vara säker på att du får d vitamin bäst i test av utomordentligt slag och noga utvalda produkter. Detta är något vi aldrig tummar på och för att vi ska kunna vara säkra på kvalitén så används ackrediterade laboratorier. Allt för att kunna säkerställa kvalitén samt råvarornas innehåll. Vårt företag är dessutom certifierade av Trygg e-handel som innebär att du som kund alltid handlar tryggt och säkert hos oss. Läs mer på vår hemsida www.vitalplus.se för upplysande information gällande d vitamin.


Vill du hellre ha en personlig kontakt och service så är du varmt välkommen att ringa oss på tfn: 010-138 55 00 så besvarar vi alla dina funderingar som förslagsvis rör d vitamin bäst i test.