Färska vårrullar med MSC-märkta räkor
Publicerad 2020-03-09
Sugen på färska vårrullar med MSC-märkta räkor toppade med din favorittopping?
Förberedelse: 10 min.
Tillagning: 40 min.
Portioner: 4 st.
Ingredienser
100 g glasnudlar
16 rispapper
2 mogna avokado, skalade och skurna i smala klyftor
1 morot, riven
100 g böngroddar
300 g MSC-märkta räkor, skalade
50 g osaltade rostade cashewnötter, hackade
1 näve koriander, plockad 1 näve mynta, plockad
Dressing
1 vitlöksklyfta, riven
1/2 msk riven ingefära
2 msk farinsocker
1 msk fisksås
1 msk risvinäger
Saft från 2 lime
1 tsk sesamolja
1 thaichili, finhackad
Salt
1 msk finhackad mynta
1 msk finhackad koriander
Gör så här:
1. Koka nudlarna i saltat vatten och sila. Spola med kallt vatten och krama ur all vätska. Lägg nudlarna i en bunke.
2. Blanda alla ingredienserna till dressingen och rör om. Häll hälften av dressingen över nudlarna och blanda. Spara resten av dressingen till servering.
3. Blötlägg ett rispapper i taget tills det börjar bli mjukt, ungefär 20 sekunder, och lägg det på en skärbräda.
4. Lägg på två klyftor avokado, fortsätt med lite nudlar, morötter och bön- groddar, cashewnötter, några blad koriander och mynta. Toppa med 3–4 räkor och rulla ihop till ett snyggt paket. Det är viktigt att inte lägga på för mycket ingredienser. Testa dig fram.
5. Servera vårrullarna med dressingen.
Smaklig middag!
Ps, du vet väl att du enkelt kan dubbla ingredienserna i receptet på färska vårrullar för att få mat till åtta personer?
Äter du inte fet fisk 2 – 3 gånger i veckan kan det vara bra att komplettera din kost med ett tillskott av Omega-3.
Relaterad produkt:
Klicka här för att köpa Omega-3
Receptet är en del i serien “Hållbara recept på sjömat” från msc.org. Recepten är skapade av mästerkockar och hjälper dig att briljera i köket samtidigt som du värnar om världshaven och vår miljö.
Om bilden: 'Shrimp summer rolls', © Håkan Flank, Three summer rolls plated up, with chillies and coriander on the counter.