Brun utan sol tabletter och kapslar

Publicerad 2020-04-06

brun utan sol tabletter tjej

Drömmer du också om att bli sådär perfekt brun snabbt under sommaren eller på semestern? Brun utan sol tabletter och kapslar innehåller noga utvalda ingredienser som skyddar din hud och hjälper dig att bli brun fortare och få en solbränna som varar långt in på hösten.

Eftersom betakaroten har en positiv effekt på din huds lyster så kallas den ibland för "brun utan sol kapsel". Tillskott av betakaroten har visat sig ge ett visst solskydd som resulterar i att man inte bränner sig lika lätt. Observera dock att betakaroten inte ersätter ett solskydd. Istället fungerar det som ett mycket bra komplement när man planerar att utsätta sig för sol. Dessutom innehåller brun utan sol kapslar naturliga karotenoider som hjälper dig att bli brunare utan att behöva kladda med massa krämer och UV-strålar.


Brun utan sol tabletter och kapslar, funkar det verkligen?

Brun utan sol tabletter är inte magiska så du kommer inte bli brun bara genom att äta en tablett. Men om du börja ta tillskott av brun utan sol tabletter 2 – 3 månader innan du planerar en solresa eller ska vistas i solen och fortsätter att ta dem regelbundet då kommer du att märka en nästan magisk skillnad. Du kommer få en gyllenbrun solbränna som kan kännas omöjlig att få som nordbo, samtidigt som du skyddar huden mot de cellskador som uppstår av UV-strålning. Brun utan sol kapslar kan alltså bli din huds bästa vän under soliga dagar. Om du dessutom väljer en brun utan sol kapsel berikad med koppar och vitamin E minskar du risken till pigmentförlust i hud och hår. Vitamin E förebygger rynkor, gör huden mer elastisk och skyddar huden mot farliga solstrålar.


Brun utan sol tabletter och kapslar bäst i test 2020

För att hitta dom bästa brun utan sol tabletterna bör du helt enkelt vända på förpackningen. Det är innehållsförteckningen som avgör vilka brun utan sol kapslar som är bäst i test 2020. Ett högt innehåll av betakaroten kombinerat med andra ämnen som Para-aminobensoesyra, L-Tyrosin, koppar, vitamin E och Druvkärneextrakt som förstärker de önskade effekterna av en brun utan sol tablett. Det bör alltså inte vara prislappen som avgör om dina brun utan sol tabletter är bästa i test. Det kan dock vara bra att välja en tablett som är producerad i Sverige.


Vad är Betakaroten?

Betakaroten är ett pigment som man skulle kunna säga fungerar som ett förstadium till Vitamin A. Kroppen använder helt enkelt betakaroten för att vid behov kunna bilda vitamin A. Betakaroten har e brun tog ger en lätt brun nyans till huden när den lagras i hudens fettvävnad. Färgen skiljer sig lite från den bruna färgen man traditionellt får från solbränna och de studier som har gjorts har visat att den nyans man får av betakaroten mer attraktiv än den man får vid vanlig solbränna. Så brun utan sol tabletter med betakaroten är helt klart för dig som vill bli riktigt brun och snygg.


Betakaroten finns i naturen

Betakaroten finns bland annat frukt och grönsaker helt naturligt. Morot, pumpa, spenat och mango innehåller betakaroten. Grön mikroalg innehåller också betakaroten och används ofta vid framställandet av tillskott eftersom den har bättre biotillgänglighet i kroppen samtidigt som den ger ett bättre antioxidantskydd än syntetiska varianter. Morötter innehåller till exempel cirka 8 gram betakaroten per 100 gram. Det betyder att du behöver äta åtta stora morötter för att få i dig lika mycket av betakaroten som finns i en brun utan sol kapsel (50 mg betakaroten. Du måste alltså knapra en hel del morötter för att komma upp i en tillräckligt hög dos för att det ska ge någon effekt på huden.


Dessutom måste du som vill få en varaktig effekt på huden ha ett högt och stadigt betakakotenintag under åtminstone 10 veckor och gärna i tre månader innan du planerar att vistas i solen. Det är helt enkelt så att ju längre tid huden hinner lagra betakaroten desto snabbare och bättre effekt ger det när du solar.


MAGNESIUM + D-VITAMIN

Den optimala kombinationen

Från 123.50 kr

MAGNESIUM

För dig som tränar och håller igång

Från 69.50 kr/mån

OMEGA-3 MSC

Sveriges mest sålda MSC-märkta Omega-3

Från 99 kr

D-VITAMIN

En riktig storsäljare och kundfavorit

Från 99 kr

VITALPLUSPAKET

Den optimala kombinationen

Från 149 kr

Därför ska du äta betakaroten

Eftersom betakaroten omvandlas till A-vitamin i kroppen när det behövs betyder det att betakaroten har samma goda egenskaper och effekter på kroppen som A-vitamin utan att du riskerar att överdosera. Det hjälper bland annat kroppens celler att producera melanin som skyddar huden mot solens skadliga strålar inifrån. Dessutom behövs A-vitamin för synen och kroppens slemhinnor.


- Sänker kolesterolvärdet.

- Ökar kroppens tolerans mot gifter.

- Motverkar ögonsjukdomar och nattblindhet.

- Förbättrar matsmältningen.

- Stärker immunförsvaret.

- Skyddar huden mot solskador.

- Främjar smörjningen av kroppens membran och stärker slemhinnorna.

- Främjar hudens pigmentering och bidrar till att du snabbare blir brun.

- Underlättar läkningen av benbrott.


Betakaroten fungerar även som en antioxidant och skyddar dina celler mot oxidativ stress och fria radikaler. Men du som röker bör enligt forskare se upp med intaget av betakaroten eftersom de upptäckt att mängden oxidativ stress istället verkar öka hos rökare vid intag av ämnet.


Har betakaroten några biverkningar på kroppen?

Betakaroten omvandlas till vitamin A i kroppen när kroppen har behov av extra vitamin A. Därför är det ingen risk att överdosera av betakaroten eftersom kroppen vid behov omvandlar den till vitamin A. Däremot finns det en liten risk att kroppen kan få för mycket av kosttillskott innehållande vitamin A eftersom vitaminen är fettlöslig och därför kan lagras i kroppen upp till skadliga nivåer.


Det finns inte några kända biverkningar med brun utan sol tabletter innehållande betakaroten. Men var noga med att följa tillverkarens anvisningar gällande dossering. En vanlig rekommenderad dags dos av betakaroten är 1 brun utan sol kapsel (50 mg betakaroten) tillsammans med rikligt med vatten.


Glöm inte D-vitaminen

Något du inte får i dig genom brun utan sol tabletter och kapslar är D-vitamin, som bildas när huden exponeras av solljus. Därför kan det vara bra att även ta ett tillskott av D-vitamin.


Författare: Stefan Nordström, medicinsk skribent och expert inom kost, hälsa och träning.

Uppdaterad: 2022-10-17